Hogyan legyél vállalkozó?

Hogyan legyél vállalkozó?

Itt kezdődik minden!

Akarsz-e egyáltalán önálló vállalkozást? Vagy a munkahelyed kényszerhelyzete: csak akkor kapsz fizut, ha számlát adsz, ezért futás kiváltani a az adószámot, vagy előregondoltabban az egyéni vállalkozást! A szomszéd is KATA-s lett, hát anélkül nem is élet az élet, képzeld: KATA-s vállalkozónak még könyvelő sem kell.

Be kell jelentkezni néhány elhanyagolható helyre, de már vállalkozó vagy, vágj bele bátran. Józsinak jól megy a trafik? Nosza nyiss egyet Te is… Ja, hogy azt 50 évig csak azok nyithatnak, akik 4 éve résen voltak és pályáztak… hát válallkozó vagy, találj már ki valamit!!!

(a legtutibb, hogy ebben a pillanatban bejelented, hogy szünetelsz, majd így van egy hónapod kitalálni, hogy mi a tökből is szeretnél megélni).

Ezt hívják úgy, hogy piackutatás, mi az amire a nép bukik, még akkor is, ha aranyárban adod.

No, ha előkerült az aranytojást tojó tyúk, akkor vágj bele ismét!

Azért nézz körbe ismét, mert jelen gazdasági helyzetben lehet, hogy tyúkod még lesz, de földedet már megvették a kormányközeli nagyurak, és egy gyémántbányából nem tudnád kitermelni a kis pipik kajájának költségeit, nemhogy a tojások eladásából.

Ha olyan helyre pakoltad be a lábad, ahol már összállít a felső kör, és oda nem annyira engednek be külsősöket, ott sem vagy elveszve. Ülj le, számolj újra, és tervezd bele a leadandó csúszópénzt. Hidd el: bekerülsz bárhová, ha van elég lóvéd és gyomrod hozzá.

Eljön az a pillanat, amikor egy hónap után a NAV erősen érdeklődni fog hogyléted felől, ilynekor egy gyors körben szerezz egy adótanácsadó-könyvelőt (nem baj, ha egyben tudja a kettőt – two in one – lehet olcsóbban megúszond, mondjuk a nyakadba kapható bírságtól biztosan olcsóbban.

Szóval ki vagy okosítva, megvan a csodaterméked/szolgáltatásod, akkor már csak el kéne adni.

Na innen jön a folyt. köv.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.